top of page
Zoeken

โ„๐•ฆ๐•๐•ก ๐•ง๐•ฃ๐•’๐•˜๐•–๐•Ÿ

๐™’๐™–๐™–๐™ง๐™ค๐™ข ๐™ซ๐™ž๐™ฃ๐™™๐™š๐™ฃ ๐™ฌ๐™š ๐™๐™š๐™ฉ ๐™ฉ๐™ค๐™˜๐™ ๐™ฏ๐™ค ๐™ข๐™ค๐™š๐™ž๐™ก๐™ž๐™Ÿ๐™  ๐™ค๐™ข ๐™๐™ช๐™ก๐™ฅ ๐™ฉ๐™š ๐™ซ๐™ง๐™–๐™œ๐™š๐™ฃ? We proberen veel zelf op te lossen. Dat valt niet altijd mee. Soms kan het zolang duren, dat het steeds lastiger wordt eruit te komen. Ik ben een hele tijd alleen geweest waardoor ik heel zelfstandig geworden ben. Daardoor kan ik een hoop zelf oplossen. Zo ben ik super handig in huis (door mijn alles-kunnende-vader). Ik hang zelf de lampen op, leg graszoden aan en boor een gat in de muur. Ook zorg ik voor mijn eigen inkomen en regel ik mijn administratie. Op een gegeven moment was ik zo zelfstandig en onafhankelijk dat ik anderen ook niet meer wilde lastig vallen. Mijn vader die al ruim 25 verhuizingen voor mij had gedaan met de daarbij behorende klusjes. Mijn vriendinnen die meer dan eens een luisterend oor zijn. Kennissen die een goede tip hebben. Het leek mij makkelijker om alles zelf te doen. Zo was ik niemand iets schuldig en kon ik stiekem fouten maken.

Zo ook de afgelopen weken. Ik ging steeds meer in mijn hoofd zitten, voelde een enorme weerstand. Hoewel ik weet en besef dat dit een functie heeft, dan nog is het super moeilijk om hieruit te komen. En ja, ik ben zeker expert op het gebied van in beweging komen en een eerste stap zetten. Maar ik ontdekte dat het soms niet mogelijk is zonder de hulp van een ander. Deze weken maakten me dat weer eens enorm duidelijk. Ookal heb je een geweldige partner, lieve vriendschappen een fijne familie. Het kan zijn dat je nรฉt iemand anders nodig hebt voor dit stuk. Daarom vroeg ik een vriendin of ik een contact van haar mocht bellen. Ik wist dat die mij kon helpen. Ik ondernam actie, zodat ik weer Maartje kon worden. En het heeft geholpen! Ik was ontzettend slecht geaard. Je komt dan in een vicieuze cirkel. Hoewel ik heel positief ben en dit vaker heb gehad. Dan nog kan je hierin vastzitten. Ik vroeg een expert om hulp. Dat gunde ik mezelf. Deze expert wist meteen wat te doen. Voortaan zorg ik voor beter onderhoud en ga haar vaker om hulp vragen. Als ik erover nadenk vind ik het altijd fijn als iemand mij om hulp vraagt op het gebied waar ik goed in ben. Dit bevestigt dat ik op de juiste weg ben. Ik ga dus vaker aangeven wat ik nodig heb en open staan voor hoe de experts daarin kunnen helpen. Ben jij ook iemand die het moeilijk vindt om hulp te vragen? Wil je het liever allemaal zelf doen? Bedenk dat je jezelf tekort doet wanneer je het niet deelt. En dat je zoveel meer kan groeien en glanzen met de juiste mensen en experts om je heen. Dat gun je jezelf toch zeker wel! De afgelopen 20 jaar heb ik zoveel mooie en toffe experts ontmoet die anderen helpen. Ik hoor vaak vanuit mijn omgeving โ€˜Jee Maartje, wat ken jij veel mensen!โ€™. En ja dat klopt. Ik ben altijd geรฏnteresseerd in mensen met een passie, een talent! Geweldig hoe ze hier de wereld om zich heen mee kunnen verbeteren en anderen helpen. Wat mij betreft mag iedereen die dat kan zichzelf nog meer laten zien! Alleen dan kunnen we de juiste hulp vragen.


Soms weet je niet wat voor hulp je nodig hebt. Dit weekend besefte ik mij dat dรกt juist mijn kracht is. Ik voel heel snel aan waar de ander mee worstelt en het is mijn passie samen met die persoon te ontdekken waar het diepe verlangen ligt. Vanuit mijn netwerk kan ik de juiste experts met degene verbinden. Zo help ik niet รฉรฉn, maar meteen twee mensen. Dus laat mij weten als je op zoek bent naar de juiste hulp en vraag het gewoon! Laat het mij ook weten als jij een expert bent die รฉcht iets voor een ander kan betekenen. Ik leer jullie graag kennen en maak graag die verbinding. #hulp #hulpvragen #zelfstandigheid #onafhankelijk #vastzitten #weerstand #expert #verbinden #alleskunner #lastig #zelfdoen #netwerk #reismaatje15 weergaven0 opmerkingen
bottom of page