top of page

Erop uit! Dat is wat ik het liefste doe...
De elementen van reizen hebben mij altijd geboeid;
ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten, beleven en jezelf verrassen.

Zie ReisMaartje als je persoonlijk gids of reisleidster voor al je persoonlijke reizen. Mijn missie is om iedereen die de gebaande paden al gelopen heeft en nu stilstaat te helpen aan een koffer vol vertrouwen, lef en doorzettingsvermogen om wél die nieuwe stap te zetten!

6.png

Nou, mijn rugzak zat behoorlijk vol!
Maar gelukkig kan ik hem prima dragen nu! Dat is wel eens anders geweest. Rond mijn 29e veranderde mijn ‘gewone’ leventje in vijf maanden tijd naar een totale (emotionele) rollercoaster. Deze duurde uiteindelijk 4 jaar…

orthen_edited.jpg


Ik ging van leven naar overleven... 
En het einde was nog lang niet in zicht. Sterker nog, ik had geen idee waar het heenging. Intussen verhuisde ik een aantal keer, probeerde het werkleven weer op te pakken en wilde zoveel mogelijk leuke dingen doen met vriendinnen. Een relatie was op dat moment het laatste waar ik aan dacht. Ik wilde vrijheid, zelf beslissen en vooral nergens aan vastzitten. Vanzelfsprekend ging ik regelmatig over mijn eigen grens.


Ik regelde een anti-kraak woning en had een leuke baan waar ik ontzettend veel leerde. Mijn moeder overleed na een lang ziekbed en samen met mijn vader fietste ik de Alpe d’Huez op. Een van de meest bijzondere tochten die ik ooit maakte. Ik begon steeds meer mezelf terug te vinden. Toch zat er een diep verlangen wat al die tijd geen ruimte had gekregen. Zittend in mijn prachtige kantoor verlangde ik steeds meer naar buiten, plantjes en avontuur!


 

Na heel veel onderzoeken, emoties en tranen besloot ik mijn baan en woning op te zeggen voor een reis naar Zuid-Amerika. Het allerbelangrijkste hieraan was dat ik zonder planning zou gaan en ook geen einddatum wilde hebben. Ik wilde echt volledig  vrij zijn en mijn eigen weg gaan, ik was inmiddels 34.

Hoewel ik deze reis heel goed had voorbereid en de eerste maand ook wat hostels had gepland heb ik verder alles los gelaten. Dit resulteerde in een spontane 5-daagse trektocht door Patagonië, werken in een Chileens hostel, twee Ayahuasca ceremonies in Peru en een bierfestival middenin Rio de Janeiro. In totaal ben ik 8 maanden weg geweest en ik vond het heerlijk! Helemaal mijn eigen ritme, volledig doen waar ik zin in had en vooral ontdekken, ontmoeten en me laten verrassen.

 

Eenmaal weer thuis kon ik mijn draai niet vinden...
Vooral omdat mij werd gevraagd wanneer ik me eindelijk ging settelen. Help! Dit gedraai duurde nog 3 jaar. Totdat iemand mij vertelde dat vrijheid vaak veel meer ruimte kan krijgen wanneer er bepaalde kaders zijn. Ik pakte weer zelf de regie en regelde een stabiele woonplek, twee leuke banen (één voor de vaste lasten en één voor de sociale interactie) en ging veel beter voor mezelf zorgen. In deze periode ontstond ook ReisMaartje…….een reismaatje op je persoonlijke pad.

Ik ben een echte pionier en dat is niet easy going. Maar ik heb ook ontzettend veel mooie momenten mogen beleven. En juist de steun van familie en vrienden of juist onbekenden hebben me gebracht waar ik nu ben. Wat er ook gebeurde, ik bleef altijd het vertrouwen houden dat het goed kwam. En dat doe ik nog steeds. Ik maak me veel minder zorgen en heb ontzettend veel plezier in wat ik doe. En dat gun ik iedereen! Waar je ook naartoe wilt, het kan gewoon! Ook al is het spannend, lijkt het onmogelijk of blijf je liever in de veiligheid. Zet kleine stapjes of waag een diepe sprong, voel wat bij je past. Leef!

20190821_150403_edited.jpg
IMG-20201122-WA0074_edited.jpg
DSC02302.jpg

Uiteindelijk regelt het leven het zelf! In vijf maanden tijd werd álles anders;

 • Mijn moeder werd ongeneeslijk ziek 

 • Mijn relatie ging over

 • Ik moest verhuizen

 • Ik verloor mijn baan

 • Ik had financiële problemen

 • Ik kreeg een burn-out

 • Ik geloofde niet meer in mezelf

 • En was behoorlijk de weg kwijt

Mijn studie koos ik volledig op basis van gezond verstand en het advies van mijn omgeving....

Ook mijn eerste serieuze baan kwam niet vanuit mezelf. Ik wilde namelijk terug naar Malaga waar ik 2 maanden eerder al zat voor een cursus Spaans en het ontdekken van de Spaanse cultuur. Toch vloog ik vanuit Spanje terug naar huis, ging werken, kreeg een relatie, werd stiefmoeder, kocht een huis en ging veel uit. Ik had het goed, maar wist ook dat ik veel meer kon stralen. Daar worstelde ik behoorlijk mee. Maar wist echt niet hoe dat aan te pakken.

DSC02159_edited.jpg

IK DOE HET NU OP MIJN MANIER

Ik ben gaan doen waar ik nu blij van word
In het weekend sta ik af en toe achter de bar (of ervoor)

Op pad gaan geeft me energie, maar ben ook erg goed in cocoonen 

Mijn vaste basis is in 's-Hertogenbosch

Ik heb een hele lieve vriend die mijn avontuurlijk instelling waardeert en mijn stabiele basis is
Ik heb ongelofelijk veel dromen en ideeën waarvan niet de vraag is OF maar WANNEER

Natuurlijk heb ik ook mijn mindere dagen, maar ze geven me de juiste zet in de goede richting

Regelmatig ga ik schommelen en van de kabelbaan af, omdat ik wil blijven spelen

DSC02614_edited.jpg

Wist je dat ReisMaartje:  
       

 • Gek is op boomhutten en camperbusjes

 • Elke dag kaneel eet…mmm

 • Een trouwe Oeteldonker is (Bossche carnaval)   

 • Tijdens het poetsen het liefst volksmuziek draait

 • Wel meer dan 25 keer verhuisd is

 • In het weekend regelmatig achter de bar staat

 • Haar motorrijbewijs heeft

 • Graag kaartjes stuurt

 • Oude koffers verzamelt

 • Wel 5 fietsen heeft 

 • Droomt van haar eigen talenten-hostel

bottom of page